Waarom een vastgoedkeuring?

Wie kan u vertrouwen?
U vertrouwt blind de makelaar?
Wij komen op voor uw rechten

U wil de goede vrede houden

Meten om te weten

Uw appeltje voor de dorst!

Reken het zelf uit
Een auto keur je toch ook?

Juridische verplichting

U heeft als koper ook een onderzoeksplicht, bij wet vastgelegd. De meeste kopers weten dat de verkoper gebreken aan het pand kenbaar moet maken, maar weten niet dat de koper ook voldoende moet laten blijken deze informatie zelf te willen ontdekken. In rechtspraak is al gebleken dat dit het verschil kan maken tussen verborgen gebreken of niet. Iedereen wordt geacht de wet te kennen, dus achteraf aangeven dat u dit niet wist, is ontoereikend. Met een vastgoedkeuring bent u alvast safe. Lees hier een artikel van een advocaat.


Doel van een vastgoedkeuring

Het doel van een bouwkundige keuring is het verkrijgen van inzichten in de bouwtechnische staat van een woning. In de rapportage worden de aanwezige bouwtechnische gebreken die visueel waarneembaar zijn beschreven en met foto´s vastgelegd. De herstelkosten van deze gebreken worden voor u op korte- en op lange termijn berekend. Deze kosten worden zo goed mogelijk voor u begroot en worden weergegeven in een verzamelstaat, zodat u rekening kunt houden met deze kosten in uw financieringsplan. De feiten die met een bouwkundige keuring naar voren komen maken u als verkopende- of aankopende partij sterk in uw onderhandelingspositie. U krijgt als opdrachtgever van een bouwtechnische keuring een bouwkundig rapport met hierin de gebreken omschreven. Dit onderzoeksrapport wordt in begrijpelijke teksten geschreven en waar nodig visueel ondersteund, zodat dit voor ieder leesbaar en duidelijk is.

Een vastgoedkeuring inclusief het rapport laten u toe om samen met de verkoper de vraagprijs van de woning gemakkelijker te onderhandelen. In het keuringsrapport wordt door Habit-Assist de directe kosten als ook de kosten op termijn vastgesteld, deze laten u de mogelijkheid om te onderhandelen over de vraagprijs van de woning.


"Wordt het een droomhuis of eerder een financiële kater?"

De aankoop van uw huis, is een van de grootste investeringen die u in uw leven doet. Het is raadzaam om uw aankoop zorgvuldig en doordacht te doen. U maakt een onwaarschijnlijke studie van de financiering. Tot op elke % zal u banken vergelijken en hameren op goede voorwaarden, en dat begrijpen we. Maar bent u even ijverig wanneer het over de waarde en integriteit van het pand gaat?

Als koper let u er goed op of de ruimtes voldoen aan uw eisen, is de keuken en badkamer wel naar mijn smaak uitgevoerd en passen de meubels die ik graag wil in de ruimtes. In uw bezichtiging kijkt een koper vaak naar het gebruikscomfort van een woning. De emoties die hierbij vrijkomen, zorgen er juist voor dat u een klik heeft met het huis of dat het juist de woning is waarvan u al jaren droomt.


"Waar u als koper vaak niet naar kijkt is de bouwkundige staat van uw woning."

Hoe is het gesteld met de kozijnen en het schilderwerk? Hoe zijn de condities van de vloeren en daken? Zijn er kenmerken van lekkages of verholpen lekkages?
Kritisch kijken naar de bouwtechnische details gebeurt vaak niet tijdens een bezichtiging van een woning. Daarmee vergroot u uw financiële risico, omdat u de technische gebreken pas opmerkt, als u de woning al in bezit en gebruik hebt.